daen
Efter omfattende test er SINE-nettet klar til brug, når København skal være vært for klimatopmødet den 7. december 2009...

SINE-nettet klar til Klimatopmødet 2009

Efter omfattende test er SINE-nettet klar til brug, når København skal være vært for klimatopmødet den 7. december 2009.

SINE-systemet består af tre forskellige dele, hvoraf Dansk Beredskabskommunikation leverer to – det omtalte net samt terminalerne, som beredskaberne bruger i kommunikationen med hinanden. Derudover indbefatter systemet også kontrolrumssoftware. Dette koordineringsværktøj muliggør en effektivisering af udrykningen, da en indsatsleder eksempelvis kan identificere den politibil, der er tættest på et gerningssted og derved dirigere vognen til stedet. Dansk Beredskabskommunikation har, som aftalt med staten, leveret nettet og terminalerne til SINE, og de er godkendt og klar til december måned. Kontrolrumssoftwaren, som den danske virksomhed, Terma, leverer, er forsinket. Politiet i Hovedstadsområdet opererer dog med en anden udgave af den tiltænkte kontrolrumssoftware, som spiller sammen med SINE-nettet. Det betyder, at beredskaberne har en fuld funktionel udgave af SINE-systemet til klimatopmødet. Pt. er SINE–nettet ved at blive optimering af nettet, som er en naturlig forlængelse af, at nettet nu er landsdækkende.

Skriv kommentar