daen
Brugerne kan nu fejre, at Dansk Beredskabskommunikation har afsluttet etableringen af SINE-nettet inden for den fastsatte tidsramme...

SINE-nettet nu klar til brug i hele landet

Dansk Beredskabskommunikation har til opgave at etablere og levere et nyt landsækkende net og tilhørende terminaler til det danske beredskab inden 2010. Brugerne kan nu fejre, at Dansk Beredskabskommunikation har afsluttet etableringen af SINE-nettet inden for den fastsatte tidsramme. Dansk Beredskabskommunikation skal sørge for landsdækkende net dækning til SINE-systemet og har etableret nettet i faser. Lolland Falster og Sjælland var først, derefter fulgte Hovedstadsområdet, Bornholm, Fyn og Sønderjylland. Region Midtjylland og Region Nordjylland var de sidste til at modtage SINE-nettet. Næste led i processen omfatter en grundig test af SINE-nettets dækning i Region Midtjylland og Region Nordjylland. Herefter følger en grundig undersøgelse af hele netværket, som forventes afsluttet til februar 2010 med en godkendelse af SINE sekretariatet under Rigspolitiet. De store krav der er stillet til SINE-nettets sikkerhed og drift testes i denne meget omfattende godkendelsesproces. SINE er tænkt som den største opgradering af befolkningens og beredskabernes sikkerhed i danmarkshistorien.