daen
Glæden var stor hos Dansk Beredskabskommunikation den 25. februar, hvor en af de større milepæle for SINE-projektet blev imødekommet...

DBK ISO-certificeret i første forsøg

Glæden var stor hos Dansk Beredskabskommunikation den 25. februar, hvor en af de større milepæle for SINE-projektet blev imødekommet. Det var dagen, hvor Dansk Beredskabskommunikation modtog en ISO 9001:2008 certificering, som bekræfter, at virksomheden som leverandør til bl.a. den danske stat lever op til de ypperste kvalitetssikringsmæssige krav.

ISO 9001 certificeringsstandarden, som Dansk Beredskabskommunikation har fået tildelt, dækker over krav til kvalitetsledelsessystemet i virksomheden. For Dansk Beredskabskommunikation betyder det primært, at virksomheden skal leve op til meget stramme krav inden for kundeservice. Blandt andet stiller certificeringen det helt konkrete krav, at der max må være tre minutters ventetid, når en superbruger ringer til kundeservice hos Dansk Beredskabskommunikation.

For Dansk Beredskabskommunikations leverancer, bl.a. til den danske stat, er kvalitet og sikkerhed altafgørende. SINE-nettet skal sørge for, at de danske beredskaber bedst muligt kan håndtere de værst tænkelige krisesituationer som naturkatastrofer og terrorangreb. Den tildelte certificering i glas og ramme minder nu hver dag alle medarbejdere og ledelse om den forpligtelse, som virksomheden har for hele tiden at leve op til de ypperste sikkerhedskrav.

Certificering tildelt i første forsøg
Hos Dansk Beredskabskommunikation havde man grund til at være ekstra stolt over forløbet omkring ISO certificeringen. Force Certification auditorerne, som auditerede både ledelse og medarbejdere i Dansk Beredskabskommunikation, konstaterede, at der ikke var én eneste afvigelse, som skulle rettes før certificeringen. Auditorerne oplevede for blot anden gang i deres karriere at kunne tildele en ISO certificering i første forsøg.

Der vil fremover løbende være audits, både interne og eksterne, der sikrer, at virksomheden til stadighed overholder de krav, som ISO 9001 stiller. Dansk Beredskabskommunikation har desuden en medarbejder, som ved siden af sine dagligdagsopgaver også har ansvaret for at sikre, at alle medarbejdere fortsat lever op til de høje standarder.

Mere om ISO
ISO står for ”the International Organization for Standardization”, som er en verdensomspændende sammenslutning af nationale standardiseringsorganiationer. Der er forskellige certificeringer inden for bl.a. kvalitetsledelsessystemer (ISO 9001), miljøstyring (ISO 14002) og arbejdsmiljøstyring (18001).

Læs mere om ISO her: http://www.iso.org/iso/home.html

Skriv kommentar