daen
Region Syddanmark har for nylig afgjort, hvilke Tetra-terminaler de vil købe ind til brug i forbindelse med overgangen til det nye SINE-system...

Region Syddanmark har testet Tetra-terminaler

Region Syddanmark har for nylig afgjort, hvilke Tetra-terminaler de vil købe ind til brug i forbindelse med overgangen til det nye SINE-system. En enig testgruppe har efter afprøvninger klart anbefalet Motorolas terminaler og den syv mand store styregruppe i regionen har bakket op om forhandlingerne. Det har i sidste ende betydet, at Region Syddanmark har valgt og bestilt 1200 Motorola terminaler hos Dansk Beredskabskommunikation.

Region Syddanmark har testet terminaler til SINE-nettet grundigt og alle 22 kommuner har gennem hele forløbet forholdt sig positivt til afprøvningerne. Finn Hansen, Beredskabsinspektør i Kolding Kommune, er positivt stemt:

”I Kolding er vi positivt overraskede over testen. Vi kan konstatere, at der generelt ikke er problemer med især indendørsdækningen,” siger han.

Processen, hvor terminalerne bliver afprøvet og vurderet, er afstemt med SINE-sekretariatet, så Region Syddanmark sikrer, at udbudsreglerne bliver overholdt. Processen begyndte med en grundig afprøvning af tre håndholdte terminaltyper. Ved afprøvningerne blev både brugervenlighed, holdbarhed, batterilevetid og tekniske specifikationer testet.

Det har været vigtig for styregruppen at sikre sig den bedst mulige service, og derfor blev de udvalgte leverandørers serviceapparat også taget i betragtning. Her scorede Motorola sine ekstra points på forventningerne til en høj service i terminalernes levetid, som realistisk set er fem år. I den periode giver Motorola mulighed for at tegne en 5-årig serviceaftale for de håndholdte terminaler. Et af de forhold, som gjorde Motorola terminalerne ekstra interessante var også muligheden for individuelle tilvalg af udstyr og serviceaftaler. Det er en stor fordel, fordi de forskellige beredskabsgrupper har hver deres behov.

Der er positive forventninger til Motorolas terminaler i Region Syddanmark. En lignende afprøvning i Nordsjællands Brandvæsen med gode og stabile resultater beviste, at SINE-terminalerne har en langt bedre rækkevidde end de gamle analoge radioer. Terminalerne øger dermed stabiliteten i beredskabernes arbejde, når forskellige indsatsgrupper skal kommunikere med hinanden. SINE-terminalerne betyder dermed også øget sikkerhed for beredskaberne og i sidste ende for borgerne.

Faktaboks:
Beredskaberne i Region Syddanmark har testet tre forskellige terminaler:
Motorola MTP 850, Sepura STP 8000 og EADS THR9.
Om Motorola MTP 850 lyder vurderingen, at terminalen er den mest optimale at anvende samt, at organisationen bag produktet var optimeret og under hele forløbet professionelt fulgte processen.

Skriv kommentar