daen
Landets største kommunale redningstjeneste, Københavns Brandvæsen, har dagligt store udfordringer foran sig...

Københavns Brandvæsen har valgt fremtidens radio

Landets største kommunale redningstjeneste, Københavns Brandvæsen, har dagligt store udfordringer foran sig. Hovedstaden har nemlig dobbelt så mange udrykninger til brande som andre større byer i Danmark. Og sammenligner man med Århus og Odense, er befolkningstætheden næsten ti gange så høj i København.

Hverdagens udfordringer sætter store krav til kommunikationen, og derfor har Københavns Brandvæsen nøje overvejet, hvilke radioer de skal bruge i fremtiden i det danske beredskabs nye digitale radiokommunikationssystem. Københavns Brandvæsens nye radioer, eller terminaler som man kalder dem i fagsprog, bliver Sepura STP8000.

Sepura STP8000 bliver dermed det nye tetra kommunikationsmedie for en udrykningsstyrke på godt 500 mand fordelt på syv brandstationer, der sikrer, at kommunens over 500.000 borgere får en effektiv brand-, rednings- og ambulancetjeneste.

Indkøbet af de nye tetra terminaler er en del af SINE-nettet, der er det nye, fælles, digitale radiokommunikationssystem i Danmark. Det nye sikkerhedsnet skal sikre, at politi, brandvæsen og andre beredskaber kommer til at kommunikere mere sikkert og stabilt med hinanden i fremtiden.

Dansk Beredskabskommunikation A/S leverer både infrastrukturen til radiodækningen samt de terminaler, som beredskabet bruger under kommunikationen med hinanden. Her kan beredskaberne vælge mellem tre forskellige leverandører hos Dansk Beredskabskommunikation, der er certificeret til SINE-nettet – Motorola, EADS og Sepura.

Københavns Brandvæsen har i første omgang bestilt 160 terminaler af typen Sepura STP8000.