daen
Den 25.-27. august 2010 holdt Foreningen af Kommunale Beredskabschefer deres årsmøde i Brøndby Hallen...

SINE med på beredskabschefernes årsmøde

Den 25.-27. august 2010 holdt Foreningen af Kommunale Beredskabschefer deres årsmøde i Brøndby Hallen.

Udover interessante oplæg fra blandt andre forsvarsminister Gitte Lillelund Beck om aktuelle emner inden for redningsberedskabet og ministerens forventninger til det kommende beredskabsforlig, kunne beredskabscheferne blandt andet møde leverandører til SINE-nettet, som er det nye, fælles, digitale radiokommunikationssystem i Danmark.

Dansk Beredskabskommunikation, der både leverer infrastrukturen til radiodækningen samt de terminaler som beredskabet bruger under kommunikationen med hinanden, var til stede på messen for at demonstrere, hvad det vil sige at overvåge og drive et landsdækkende netværk døgnet rundt, 365 dage om året. Dansk Beredskabskommunikation havde opstillet en mindre udgave af SINE helpdesk, for at vise repræsentanterne fra beredskaberne en realistisk gengivelse af, hvordan den fungerer i praksis. Der var opsat forskellige skærme og fladskærme, der hver især indeholdt informationer om alarmer, fejl på nettet og redundans. Desuden skulle flere telefoner indikere, at superbrugere og almindelige brugere ringede ind med tekniske problemer eller spørgsmål til oprettelser af terminaler.

På årsmødet var der også mulighed for at inspicere mange forskellige brandbiler samt landets nye akutlægehelikopter, der blev sat i operativ drift den 1. maj i år. Lægehelikopteren flyver på Sjælland, Lolland-Falster, Møn og de omkringliggende øer. Det er en forsøgsordning som løber i halvandet år og vil være et supplement til den øvrige præhospitale indsats.

Traditionen tro bød årsmødet også på sociale arrangementer, hvor beredskabscheferne kunne mødes med deres kollegaer, leverandører og samarbejdspartnere. Ved gallamiddagen torsdag aften blev Marian Kastbjerg hyldet som en af hverdagens helte for at have reddet et spædbarn ud af et brændende hus. Det udløste et hæderslegat på 10.000 kr.

Skriv kommentar