daen
Tetra er fremtidens teknologi for missionskritiske kommunikationssystemer...

Tetra i dag og i fremtiden

Tetra er fremtidens teknologi for missionskritiske kommunikationssystemer. Mens beredskaberne i Danmark via SINE-nettet er ved at opgradere deres kommunikationssystemer fra gamle analoge radioer til den digitale Tetra-teknologi, er der fortsat fart på udviklingen af beredskabernes fremtidige kommunikationssystemer hos de store leverandører.

Tetra 2 (også kaldet TEDS) er det nye Tetra-bredbånd, som blandt andet kan bruges til at overføre store datamængder som video, kort, tegninger og faste billeder uden forsinkelse. Med mulighederne for at sende video direkte fra skadestederne vil eksperter kunne sidde andre steder og assistere de tilstedeværende redningsfolk med komplicerede sager, og det vil være muligt at sende tegninger over bygninger og områder direkte til redningsfolkene på stedet. Den nye Tetra-teknologi er 20 gange hurtigere end Tetra 1, men kræver til gengæld også mere båndbredde.

De to største spillere inden for Tetra-teknologi, Motorola og EADS, har begge for nyligt præsenteret færdigt TEDS-udstyr, og på forårets Tetra World Congress i Singapore var fokus netop på næste generations Tetra og de muligheder, der er for at gøre teknologien så brugervenlig som mulig.

Danmark klar til Tetra 2
SINE-nettet, som er det danske beredskabs nye, fælles, digitale radiokommunikationssystem, bliver fra start forberedt til Tetra 2, så det er let at opgradere alle basestationerne til den nye standard, hvis man på et senere tidspunkt vælger den løsning til de danske beredskabers kommunikationssystem. I første omgang er det Tetra 1, som skal implementeres i Danmark. Her står Dansk Beredskabskommunikation for at levere infrastrukturen til netværket samt terminalerne til beredskaberne.

Tetra 2 (TEDS) er et rent datanet, som kommer til at køre parallelt med Tetra 1. Det betyder, at de to systemer ikke kommer til at påvirke hinanden.

Skriv kommentar