daen
Som de første i landet har politiet på Bornholm slukket for det gamle Thor og tændt for SINE. Det betyder at politiet på fremover kan dele frekvens med Bornholms øvrige beredskaber....

Bornholm går forrest og er nu helt skiftet til SINE

Bornholm går forrestSom de første i landet har politiet på Bornholm slukket for det gamle Thor og tændt for SINE. Det betyder at politiet på solskinsøen fremover kan dele frekvens med Bornholms Brandvæsen, Hjemmeværn, Beredskabsstyrelsen, Marinedistriktet, lufthavnen, redningsstationerne og Falck, som allerede er skiftet til SINE. Hos politiet på Bornholm er man glade for skiftet og forventer, at SINE vil komme til at gøre det markant nemmere at koordinere indsatserne ved store begivenheder og ulykker. Sommerens busulykker har understreget nødvendigheden af SINE. Da en bus væltede den 21. juli, var der en voldsom redningsaktivitet, hvor tre redningshelikoptere, to ambulancer, politieskorter, redningspersonel og brandvæsen var involveret. I alt blev 51 tilskadekomne buspassagerer tilset på Bornholms Hospital. Den 24. august var uheldet igen ude. Bornholms Brandvæsen var først på ulykkesstedet, hvor i alt 13 pensionister var kommet til skade. Med SINE-systemet vil sådanne redningsaktioner fremover kunne koordineres på de samme frekvenser, hvilket vil gøre reaktionstiden kortere samt sørge for en optimal allokering af øens ressourcer. Bland andet derfor har Bornholms politi nu som de første i Danmark har valgt at slukke for Thor og tænde for SINE.

Skriv kommentar