daen
2010 været et utrolig spændende år for Dansk Beredskabskommunikation, som er leverandør af SINE ....

I 2010 blev SINE operationel i hele Danmark

Kalender 2010 2011Som leverandør til den danske stat af det danske beredskabs nye, fælles, digitale radiokommunikationssystem SINE, har 2010 været et utrolig spændende år for Dansk Beredskabskommunikation. Det var i 2010, at SINE-nettet fik den endelige driftsprøve godkendt af staten, og blev operationel i hele landet. Rigtig mange nye brugere er blevet koblet på det nye digitale net i løbet af året, og i dag er mere end 16.000 radioer i drift på SINE-nettet dagligt.

Dermed har SINE i 2010 fået en vigtig rolle i løsningen af de missionskritiske opgaver, som vores beredskaber stilles overfor. Det var i slutningen af 2009, at SINE fik sin ilddåb. Med to kæmpe begivenheder i København som IOC og COP15 konferencerne blev SINE sat på en prøve. Adskillige enheder og beredskaber var koblet på SINE-nettet og fik dermed mulighed for at kommunikere med hinanden på et helt andet niveau, end de tidligere systemer har givet mulighed for.

SINE-nettet bestod sin ilddåb og dermed kunne man så bane vejen for den endelige driftsprøve i foråret 2010, og med statens endelige godkendelse er det med stolthed, jeg kan konstatere, at vores beredskaber nu har fået det længe ventede teknologiske løft. TETRA radiokommunikationssystemet er ”state of the art”. Det har mange konstateret i 2010, og det vil mange opleve i 2011, hvor endnu flere overgår til SINE-nettet.

Rigtig glædelig jul og godt nytår!

Bo Wassberg
adm. direktør, Dansk Beredskabskommunikation

Skriv kommentar