daen
Inden sommeren 2011 skal hele den danske politistyrke have udskiftet det gamle radiosystem, Thor, med SINE-nettet.....

Snart slut med at smuglytte til politiradioen

PolitiradioInden sommeren 2011 skal hele den danske politistyrke have udskiftet det gamle radiosystem, Thor, med SINE-nettet. Skiftet til SINE betyder mange forbedringer, men der er nok nogle, der ærgrer sig over det. Det nye radiosystem forhindrer nemlig kriminelle og andre nysgerrige danskere i at følge med på politiradioen. SINE systemet adskiller sig også fra Thor ved at have landsdækkende dækning og bedre lyd. Derudover kan man have flere samtaler samtidigt, ligesom at politikredsene både kan kommunikere med hinanden og de andre beredskaber uden først at skulle låne hinandens radioer. I nogle politikredse er det mere end 20 år siden radioudstyret sidst blev udskiftet. Københavns Politi, Sydsjælland og Lolland-Falsters politi, Københavns Vestegns politi samt Bornholms politi er fire ud ad de i alt 12 politikredse, der allerede benytter SINE. Det samme gør PET, Task Force Øst og Politiskolen – alle med gode erfaringer. Ifølge Kim Erik Henriksen, vicepolitiinspektør hos Vestegnens Politi, der har været ansvarlig for implementeringen af SINE på Vestegnen, fungerer det nye system intet mindre end ”fantastisk”. Med udrulningen af SINE følger også et uddannelsesprogram. Alle politikredse sender superbrugere og instruktører på et to dages kursus, hvorefter de skal oplære kollegaerne.