daen
SINE er kommet væsentligt hurtigere i gang end de andre nordiske lande......

SINE er nordens hurtigste sikkerhedsnet

Der er ikke mange lande, der kan prale af at have fået et så godt sikkerhedsnet som SINE til tiden. Radiosystemet dækker allerede 99,5 procent af hele Danmark, og sammenligner man med andre nordiske lande, er SINE kommet væsentligt hurtigere i gang. I perioden 2007 til 2010 arbejdede Dansk Beredskabskommunikation intensivt på at udrulle SINE til hele Danmark, og selvom der har været udfordringer undervejs, har vi fulgt tidsplanen og budgettet. Det er ikke gået lige så smertefrit i vores nordiske nabolande. I Norge har man efter tre års forsinkelse først i år besluttet at udvide ”Nødnett” -løsningen til hele landet. Pilot-projektet vurderes at have kostet de norske skatteydere over en milliard norske kroner, og den nationale løsning ventes først færdig i 2015. Udbygningen af Rakel-nettet i Sverige har også været ramt af flere forsinkelser undervejs.

”De danske medarbejdere har leveret en ekstraordinær indsats i forbindelse med udrulningen af SINE i Danmark. Allerede nu er 17.000 terminaler registreret på det danske net, og det er væsentligt flere, end vi regnede med i begyndelsen. Som det hurtigste land i Norden har vi udrullet en samlet løsning til beredskabskommunikation – på rekordtid og til den aftalte pris. Det kan alle, der har været involveret i processen være stolte af”, siger Bo Wassberg, adm. direktør i Dansk Beredskabskommunikation.

SINE fik sin ilddåb allerede i 2009 ved de to internationale begivenheder, IOC og COP15, der lagde et massivt pres på det helt nye net. Siden er nettet blevet løbende udviklet, og det blev landsdækkende i maj 2010. Dansk Beredskabskommunikations samlede løsning til beredskabet opfylder i dag 99,9 procent af de opstillede krav til SINE-nettet.

Skriv kommentar