daen
Fortrolighed og samarbejde er vigtige elementer, når det handler om sikkerhed...

Forbindelse med sikkerhed

‘Forbindelse med sikkerhed’ er Dansk Beredskabskommunikations slogan. Virksomhedens vigtigste opgave er at sørge for, at beredskaberne til enhver tid kan kommunikere med hinanden igennem et sikkert netværk i hverdags- såvel som i krisesituationer. Nettet tilhører Dansk Beredskabskommunikation, der leverer SINE løsningen som en service til Staten og alle dens brugere.

“Vi leverer sikkerhed gennem et meget robust net med maksimal redundans og kryptering af tale og data, der garanterer fuld fortrolighed i brugernes kommunikation”, udtaler admin. direktør for Dansk Beredskabskommunikation, Bo Wassberg.

Fortrolighed er et af nøgleordnene, når det handler om sikkerhed. Et andet vigtigt element er samarbejde – og samarbejde er lige præcis hvad de forskellige beredskaber har mulighed for igennem SINE. Alle implicerede aktører kan kommunikere med hinanden på tværs af organisationerne. Politi, brandmænd og ambulancefolk kan hurtigt og effektivt forklare situationens tilstand til hinanden før og efter ankomsten til et skadested.

Brugerorganisationerne har deres egen Virtuelle Private Net (VPN) med administratorrettigheder. Når brugerne ønsker det, kan VPN-nettet kobles sammen på kryds og tværs alt efter behovet i den operationelle situation. De enkelte brugerorganisationer kan selv definere og vedligeholde deres brugerfunktioner og dermed have direkte kontrol over deres eget VPN net. Dette er muligt idet Dansk Beredskabskommunikation benytter et integreret værktøj indeholdende features som fleetmapping, terminalprogrammering og trafikanalyse.

SINE er opbygget som et geografisk redundant net, som inkluderer flere zoner og switch lokationer. Det er her nettets redundante zone- og switchkomponenter er fordelt. Den robuste og geografiske redundante opbygning af SINE betyder, at nettet er i drift i tilfælde af katastrofer og endda ved total udslettelse af den ene switchlokation.

“SINE nettets oppetid har siden indførelsen været så tæt på 100% som man kan komme, og det er vi selvfølgelig stolte af”, udtaler admin. direktør for Dansk Beredskabskommunikation, Bo Wassberg.

Skriv kommentar