daen
SINE terminaler blev flittigt benyttet under fyrværkeribranden i St. Andst for nylig...

Fyrværkeribrand i St. Andst

Beredskaber fra Vejen, Brørup og Lunderskov rykkede ud efter en eksplosion i et ulovligt fyrværkerilager i St. Andst for nylig. Eksplosionen udviklede sig til en storbrand, der krævede deltagelse af næsten 100 redningsfolk.

Redningsmandskabet benyttede deres SINE terminaler til at kommunikere med hinanden under aktionen. Dansk Beredskabskommunikation registrerede i gennemsnit 208 gruppekald i timen under indsatsen. Til sammenligning bliver der registreret omkring 8 gruppekald i området omkring St. Andst på en normal dag. De tre master, der dækkede området, registrerede i alt 2.490 gruppekald i forbindelse med ulykken.

Det er lige præcis kritiske situationer som denne, SINE nettet er udviklet til at håndtere. SINE nettets gode lydkvalitet med filtrering af baggrundsstøj, dækning og organiseringen af talegrupper er nogle af de elementer, der letter arbejdet for redningsmandskabet, når der skal kommunikeres på tværs af beredskaberne i pressede situationer.

Skriv kommentar