daen
Kongressen var den hidtil største af sin slags...

Veloverstået TETRA World Congress

TETRA World Congress er vel overstået. Kongressen, som blev afholdt i maj måned, var den hidtil største med mere end 2950 deltagere fra 84 forskellige lande og 106 udstillere fra de største leverandører indenfor mission kritisk kommunikation.

I fire dage skinnede solen over Dubai og alle deltagerne på kongressen, som mødtes for at dele ud af deres erfaringer og snakke om TETRA teknologiens mange muligheder nu og i fremtiden.

Blandt foredragsholderne ved kongressen var Adm. Direktør for DBK, Bo Wassberg, og Teknisk Chef, Klavs Berthelsen. Bo benyttede sin taletid til at berette om implementeringen af flere forskellige beredskabsaktører samt kommercielle kunder på SINE-nettet. Flere lande har indført beredskabsnet baseret på TETRA teknologi, men det er meget få af dem, som har gjort det på den måde, det er gjort i Danmark. SINE-nettet har fra start været designet til at være et ”shared system” med flere organisationer på nettet, herunder også kommercielle kunder.

Både frekvensressourcerne og omkostningerne bliver fordelt mellem flere brugere og omkostningerne kan samlet set holdes nede på et fornuft plan. Førhen var det typisk kun politi eller brandvæsen, der var på et beredskabsnet, men nu om dage anvender Falck, ambulancetjenester og offentlig transport også netværket og dets fordele. Det er en ”win win” situation for alle”, udtaler Admin. Direktør for Dansk Beredskabskommunikation, Bo Wassberg.

DBKs Tekniske Chef, Klavs Berthelsen, deltog i et ”pre-conference seminar”, hvor han holdt et indlæg om, hvordan det er at have en operatør til at eje og drifte nettet frem for at have sit eget TETRA netærk.

Ved at overlade det tekniske ansvar og den egentlig drift til en ekspert som DBK, kan brugerne koncentrere sig om deres livsnødvendige opgaver frem for at bekymre sig om et TETRA netværk som sådan. De har stadig mulighed for at opnå den nødvendige sikkerhed og kontrol med systemet, selv om det ikke tilhører dem selv”, udtaler Klavs Berthelsen.

Ud over den danske operatør model for SINE netværket benytter man også operatør modeller i blandt andet England, Irland og Østrig. TETRA teknologien skal også fremover anvendes i det norske Nødnett og mange andre steder i verden for at sikre optimal kommunikation i kritiske situationer.

Skriv kommentar