daen
TETRA teknologien sørgede for problemfri kommunikationen under de Olympiske Lege i London 2012...

TETRA teknologien sikrede god dækning

Det tager flere år at planlægge afholdelsen af de Olympiske Lege. Der skal bygges nye sportslokaliteter der sammen med de eksisterende arenaer og stadions kan rumme de 302 discipliner i de 26 sportsgrene, der er med i OL. Det offentlige transport- og vejnet skal udbygges og værtsbyen skal sikre plads til 10.500 deltagende atleter, et imponerende presseopbud og en massiv tilskuerskare. Der skal skaffes ekstra mandskab af politibetjente og redningsfolk og sidst men ikke mindst, skal der skaffes økonomiske midler til at få planlægning og gennemførelse til at gå op i en højere enhed.

En af de væsentligste overvejelser i forbindelse med planlægning af så stor en begivenhed som OL, er et velfungerende radiokommunikationssystem. Dækningen skal være fejlfri for at beredskabsaktørerne er klar til at tage imod de udfordringer, et så stort antal mennesker samlet på ét sted medfører. Kommunikationen mellem politi, brand og ambulance var altafgørende for at OL-dagene i London forløb problemfrit og legene står i erindringen som en succes.

Herhjemme kommunikerer beredskabsaktørerne via SINE nettet. Den engelske pendant til SINE hedder Airwave og er verdens største missionskritiske TETRA netværk. I forbindelse med de Olympiske Lege blev Airwave udbygget med et parrellelt netværk, det såkaldte Apollo netværk. De to netværk virkede uafhængigt af hinanden under olympiaden for at sikre at begge systemer fungerede sikkert og effektivt.

Apollo netværket er baseret på den samme TETRA teknologi som Airwave og SINE. Både Airwave og Apollo er bygget til at hindre interferens fra andre radiosystemer, hvilket sikrer at tale går godt igennem. I løbet af OL-dagene benyttede op mod 18.000 ansatte og frivillige, lige fra stewards og sikkerhedspersonale til anti-doping officials, Apollos radiokommunikationssystem.

Udover at bygge Apollo blev TETRA dækningen i Airwave opgraderet i og omkring London, hvor menneskemængderne og dermed belastningen på netværket var størst. Nu hvor roen igen har lagt sig efter et veloverstået OL i London, er planen at Apollo netværket skal benyttes til at forøge kapaciteten i Airwave – især i London.

Skriv kommentar