daen

Opdateret sikkerhedsnet

Det danske sikkerhedsnet SINE har siden implementeringen i 2010 kørt på samme software og hardware. Tiden var derfor inde til en omfattende opdatering til gavn for beredskaberne i hele landet.
Der lå mange måneders forberedelse forud for opdateringen af SINE, og resultatet var alle anstrengelserne værd. Alt forløb planmæssigt natten imellem den 7. og 8. november 2016.
Inden den landsdækkende opdatering af SINE, blev der gennemført en pilottest i et udvalgt område. Under testen dannede vi os et godt overblik over hvilke udfordringer, vi skulle være særligt opmærksomme på under den landsdækkende opdatering.
Ved den landsdækkende opdatering, havde DBK et engageret hold der fulgte udviklingen, landsdel for landsdel, for hurtigt at kunne gribe ind, hvis der skulle opstå udfordringer undervejs. Vi var dog langt fra de eneste der havde sat ekstra ressourcer ind for at sikre en stabil opdatering. Opdateringen blev gennemført i tæt samarbejde mellem DBK, Center For Beredskabskommunikation (CFB), Rigspolitiets Nationale Beredskabsafdeling, lokale beredskabsstabe og NOST, den nationale operative stab.
Til trods for at beredskaberne ikke vil kunne mærke forskel på den gamle og nye version af SINE i deres daglige arbejde, så var opdateringen nødvendig for fortsat at sikre et effektivt og driftsikkert sikkerhedsnetværk.